Mentaal fit zijn voor je bevalling

Onlangs vertelde schaatser Jorrit Bergsma in een interview dat hij mentaal niet fit was en snachts paniekaanvallen kreeg voor belangrijke grote schaatswedstrijden. Conditioneel was hij in topvorm en aan zijn techniek lag het ook niet, maar mentaal was hij niet fit. Hierdoor blokkeerde zijn lichaam en kon hij niet de race rijden die hij in gedachten had. Toen ik dit interview las, moest ik gelijk denken aan de bevalling. Je kunt lichamelijk (conditioneel) nog zo fit zijn, maar als je in paniek raakt tijdens je bevalling, gaat je lichaam adrenaline aanmaken i.p.v. oxytocine en endorfine. Mentaal fit zijn en mentaal voorbereid zijn op je bevalling kunnen een groot verschil maken hoe jij de bevalling ervaart. Wil jij mentaal fit zijn en voorbereid zijn? Schrijf je dan nu in.