Mindfulness zweverig?

Als je aan mindfulness denkt, denk je dan gelijk: “Ohh, dat is niets voor mij?” omdat je het idee hebt dat het heel zweverig is en ver van je afstaat? Dat is toevallig…. dat dacht ik in het begin namelijk ook!

Ontdek wat het voor jou kan betekenen

Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje wilde ik bewust en intens genieten van deze bijzondere periode. Normaal gesproken ben ik altijd met alles druk bezig en áls ik dan de tijd nam om te ontspannen, dan was dat op een actieve manier door hard te lopen. Omdat dit zo’n unieke en bijzondere periode in mijn leven was, wilde ik hier bewust stil bij staan. Ook zag ik stiekem best op tegen de bevalling en wilde ik goed voorbereid zijn. Ik besloot me om aan te melden voor een soort gelijke cursus.

Ik had toen nog nooit eerder aan een mindfulness training deelgenomen en vroeg me tegelijkertijd af of het niet te zweverig voor mij zou zijn. Na een ontzettende positieve en goede bevalling waarbij mijn lichaam en geest met elkaar in verbinding stonden, was ik echt enorm positief verrast. Wat bijzonder om te ervaren wat voor effect mindfulness heeft. Je mindset heeft een hele belangrijke rol bij het opvangen van weeën.

Toen ik weer zwanger was, deze keer van mijn 2e kindje, wist ik één ding zeker. Ik ga deze cursus opnieuw volgen. Binnen één uur was mijn dochter geboren en had ik weer zo’n goede, mooie en vlotte (thuis)bevalling. Dit had ik echt te danken aan de cursus die ik toen volgde.

Wat toont wetenschappelijk onderzoek aan?

Ik hoop dat je het beeld van “zweverig” los kunt laten. Daarom wil ik je laten zien wat de wetenschappelijke onderzoeken aantonen. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat mindfulness gunstige effecten heeft voor zowel de moeder als de ontwikkeling van het ongeboren kind. Vrouwen die vertrouwen hebben in hun lichaam en goed voorbereid zijn, hebben een grotere kans om zonder medische ingrijpen te bevallen. Met de cursus Mindful Zwanger & Bevallen leer je te vertrouwen op je eigen lichaam en kom je in eigen kracht te staan. Daarnaast leer je omgaan met pijn, ongemak en angst & stress. Ik heb zelf twee keer mogen ervaren hoe lichaam en geest samenwerken. Ik was wellicht net als jij heel kritisch en sceptisch over mindfulness, maar mij heeft het zo ontzettend positief verrast…. Ik gun elke andere zwangere vrouw deze positieve ervaring.

Ik hoop dat je jezelf de tijd en ruimte geeft om een mindfulness cursus gericht op je zwangerschap te volgen.