Hoe bereid ik me voor op de bevalling?

Yesss, gefeliciteerd. Je bent zwanger. Wat bijzonder dat er een mini mensje in je buik groeit. Misschien dat er af en toe ook al gedachten over de bevalling door je hoofd gaan. Als je aan de bevalling denkt, dan kan het best zijn dat je denkt; “Maar, hoe dan?” Geen stress en no worries. Ik heb namelijk goed nieuws voor je. Wist je dat je mindset een hele grote rol speelt tijdens je bevalling en dat je door het volgen van je ademhaling, je heel goed de weeën kunt opvangen? Als je daar controle over hebt en de weeën durft te omarmen (je hebt ze immers toch nodig om je kindje geboren te laten worden), is het waarschijnlijker dat je rustig en kalm bent. En weet je wat het mooie hiervan is? Je lichaam zal dan het gelukshormoon endorfine aanmaken. En dat is precies wat je nodig hebt. Endorfine verzacht de pijn en is een pijnstillend hormoon. Hoe fijn is dat? En door het hormoon oxytocine komen de weeën op gang en krijg je steeds meer ontsluiting. Ook dat maakt je lichaam helemaal van zelf aan. Wat is het vrouwelijk lichaam toch bijzonder en krachtig, he?! Echt waar… je lichaam weet tijdens je bevalling precies wat te doen. Net zoals je lichaam nu al weet hoe er een voetje of een beentje gemaakt wordt. Wil jij leren hoe je de ademhaling kunt gebruiken om in het hier en nu te blijven? En wil je ontdekken hoe jij weeën kunt opvangen via diverse methoden en bevallingshoudingen? Dan is de zwangerschapscursus Mindful Zwanger & Bevallen echt wat voor jou.