Van Li La Lente naar Witte Paas

Godsie la, mijn man en ik hebben ons de afgelopen 2 weekenden volledig gestort op onze tuin zodat deze lente- en summerproof is… en dan gaat het, uit het niets sneeuwen. Van li la lente met bubbeltjes naar wi wa witte paas met warme chocomel met slagroom. De winterjassen, mutsen en handschoenen had ik al opgeborgen en ik was ready voor de lente. Ik wel, maar het weer denkt er blijkbaar toch anders over. Ooit zei iemand tegen mij: “Niets is wat het lijkt” en jullie kennen vast het gezegde wel: “Maart roert zijn staart”. Beiden zijn absoluut waar, maar zo’n 1 april grap heb ik nog nooit mee gemaakt. En toch is het de realiteit en hebben we twee keuzes. Het accepteren of je er tegen te verzetten.

 Accepteer je de situatie en bekijk je het door de roze bril en zie je er ook wel weer de lol van in of verzet je je er tegen en kun je er niet van genieten? Tot gisteren flaneerde ik in gedachten in een fleurig zomerjurkje al van terrasje naar terrasje. Ik voelde het zand al tussen mijn tenen en voelde hoe de zon mijn lichaam verwarmde. Zonnebril op, slippertjes aan en gaan.  Die gedachten lijken nu in ene heel ver weg. Dat is dan weer even schakelen, maar achh… sneeuwballen gooien is en blijft ook altijd leuk en het kind zijn komt weer helemaal naar boven. Hoe heerlijk is dat?!

Dit is een heel eenvoudig voorbeeld, maar geeft wel aan dat je soms even moet schakelen.  In dit geval vind ik het best makkelijk, maar wist je dat stress ontstaat als er een (groot) verschil is tussen hoe de werkelijkheid is en wat jouw verwachtingen zijn? Er is dan sprake van een mismatch en negatieve gevoelens kunnen zich dan voordoen. Hoe groter het verschil, hoe meer stress je kunt ervaren. Ben je zwanger en wil je meer rust ervaren in je dagelijks leven? Dan is de cursus Mindful Zwanger & Bevallen echt wat voor jou. Je zult zien dat je je zwangerschap op een bewuste manier ervaart met meer rust- en contactmomenten voor jou en je baby’tje binnen in. En natuurlijk word je voorbereid op je bevalling. Stiekem vinden we dat allemaal best spannend, toch? Je zult leren hoe mindfulness je kunt helpen om de weeën op te vangen. Ben jij er in mei ook bij? Dan start er weer een nieuwe cursusreeks. Je kunt hem zowel online of fysiek volgen. Ik ga er vanuit dat we dan genieten van de heerlijke Li La Lente :).