Dolce far niente

De vakantieperiode breekt aan, het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op… wat is dát lekker, zeg. Ik krijg helemaal het Italiaanse gevoel te pakken. Tegen mijn vriendinnen zeg ik vaak: “ Dolce far niente”. Het is een Italiaanse spreuk dat betekent “sweet doing nothing”.  In onze huidige maatschappij zijn we allemaal druk bezig met werk, succes en de dingetjes van de dag, dat we vaak vergeten te genieten van de mooie en kleine dingen. De dingen die er écht toe doen i.p.v. de materialistische dingen.

Gun jezelf tijdens deze vakantie eens wat meer rust en plan niet je hele agenda vol. Ga naar buiten, kijk eens om je heen, geniet van de natuur, hoor de volgens fluiten, de zon op je lichaam schijnen en voel hoe de wind je huid streelt….

Tijdens deze zomervakantie wil ik je uitnodigen om elke dag een klein “dolce far niente – momentje” te hebben. Een momentje waarop je helemaal NIETS hoeft. Dan verzeker ik jou dat je een geweldige vakantie hebt waarin de rust bij jezelf terugkeert.